Centar za kulturu Danilovgrad

Besplatne radionice filma, glume, kreativnog pisanja i stripa

01-01-2024

Centar za kulturu Danilovgrad nastavlja svoju predanost razvoju kulturne scene, donoseći novitete i angažujući se u stvaranju vlastite umjetničke produkcije. Uz raznovrsna gostovanja predstava iz zemlje i inostranstva, Centar planira proširenje svog djelovanja kroz produkciju prve profesionalne predstave.

Ovaj značajan korak ka stvaranju vlastitih kulturnih sadržaja predstavlja investiciju u budućnost umjetnosti u Danilovgradu. Dio budžeta, planiran iz programa aktivnosti i manifestacija, biće usmjeren ka ovom izuzetno važnom projektu. Time Centar za kulturu želi postati prepoznatljiv igrač u domaćem kulturnom prostoru, istovremeno pružajući lokalnoj publici priliku da uživa u visokokvalitetnim predstavama.

Osvrćući se na važnost umjetnosti u odrastanju djece, Centar za kulturu će poseban fokus staviti na besplatne radionice namijenjene najmlađima. Kroz ove radionice, djeca sa teritorije opštine Danilovgrad imaće priliku da se upuste u svijet glume, filma, kreativnog pisanja i izrade stripa. Ova inicijativa nije nova – bila je uspješno sprovedena i u prethodnoj godini, pružajući mladima priliku da razvijaju svoje talente i interese.

Dramska pedagogija i umjetnost igraju ključnu ulogu u razvoju djece, podstičući kreativnost, samopouzdanje i timski duh. Besplatne radionice će ne samo obogatiti slobodno vrijeme djece, već će i podsticati svijest o važnosti umjetnosti u formiranju ličnosti.

Centar za kulturu Danilovgrad poziva sve zainteresovane roditelje i djecu da se pridruže ovim inspirativnim radionicama i zajedno sa njima otkriju čaroliju umjetnosti. Učinimo zajedno korak ka razvoju kulture i umjetnosti u našoj zajednici, pružajući budućim generacijama priliku da se izraze i razvijaju kroz umjetnički izraz.

 

    Vaši podaci su zaštićeni.
    REZERVIŠITE
    Posted in Novosti iz CentraTags: