Centar za kulturu Danilovgrad

Monodrama “Naši dani” – 5€

23-01-2024

Monodrama

Detalji

,,Naši dani” je monodrama koju skoro četiri decenije igra glumac i reditelj Radoslav Milenković i koju će izvesti u Centru za kulturu Danilovgrad 30. januara 2024. godine u 20 časova. Riječ je o monodrami koja je nastala dramatizacijom satiričnih Disovih pjesama (Naši dani, Himna) i najznačajnijih pripovijedaka satiričara Radoja Domanovića (Stradija, Danga i Mrtvo more), a Milenković je kompletan autor predstave. Kroz imaginarno putovanje, koje glavni lik preduzima u naporu da se nakon dugogodišnjeg izgnanstva vrati u svoju otadžbinu, on se suočava sa predstavnicima vlasti i postaje učesnik i svjedok rasula i propasti svih segmenata društva.

 

Najdramatičniju promjenu glavni junak doživljava kada se u preispitivanju nacionalnih mitova suočava sa razarajućom istinom koja poništava idealizovanu (i mitomansku) sliku zemlje njegovih predaka. Milenković u predstavi igra više od trideset likova oslanjajući se na snažnu facijalnu ekspresiju i pantomimu pokazujući svoje izvanredne glumačke sposobnosti.

Glumio je u velikom broju filmova i pozorišnih predstava. Dobitnik je najznačajnijih nagrada za glumu i režiju na brojnim festivalima u Srbiji i bivšoj Jugoslaviji. Nakon toliko izvođenja predstava nije ni danas izgubila na aktuelnosti.

Gdje i kada

30.01.2024. 30, 2024 u 20 časova, cijena ulaznice 5€

Centar za kulturu Danilovgrad

Rezervacije +382 68 290 444

REZERVIŠITE
Posted in Kalendar događajaTags: