Centar za kulturu Danilovgrad

Pozorišna predstava “Ćelava čistačica”

07-05-2024

Detalji

Ovaj tekst propituje pitanje da li pozorište treba uopšte da ide u korak sa trendovima ili da zadrži svoju klasičnu funkciju koja živi i djeluje na ljude od antike. „Ćelava čistačica“ je crna komedija koja se hrabro suočila sa aktuelnim društvenim temama, raskrinkala egzibicionistički i voajerski svet rijalitija, a svojim humorom i kritikom poslala jasnu poruku: Pozorište je ključno za očuvanje dubljeg smisla i stvaralačkog duha u društvu koje je opčinjeno rijalitijima!

Tekst autorke Monje Jović, po kojem je nastala ova predstava, krije u sebi suštinsko pitanje o prirodi pozorišta u vremenu koje je obeleženo brzim promenama i evolucijom umjetnosti. Stav autorke je jasan – funkcija pozorišta mora ostati nepromijenjena, koliko god ono pokušavalo da se uklopi u nove forme i tendencije. Mlada rediteljka, Maša Pavlović, studentkinja režije na Akademiji umjetnosti u Novom Sadu, svojom prvom predstavom pokazala je ozbiljnost odabirom teme, ali i izuzetnom režijom dramskog predloška.

Dinamična ekipa pozorišta „Čkalja“ rado ju je prigrlila, čime je još jednom dokazala otvorenost i podršku mladim talentima u izražavanju kreativnosti.

Gdje i kada

17. maja 024. godine sa početkom u 20 časova, Centar za kulturu Danilovgrad

REZERVIŠITE
Posted in Kalendar događaja