Centar za kulturu Danilovgrad

Projekcija filma “Sirin”

01-04-2024

Projekcija filma

Detalji

Program „PONOVO RADI BIOSKOP: Savremeni crnogorski film 2017–2023“, koji Filmski centar Crne Gore i Crnogorska kinoteka realizuju u partnerstvu sa digitalizovanim bioskopima i centrima za kulturu ovog četvrtka, 11. aprila nastavlja se u Danilovgradu, a na repertoaru u 20 sati je film „Sirin“, crnogorskog reditelja Senada Šahmanovića.

Radnja filma „Sirin“ prati Natali (40) koja je napustila bivšu Jugoslaviju odmah nakon početka ratova 90-ih. Kao i mnogi drugi ljudi s ovih prostora, emigrirala je u inostranstvo u potrazi za boljim životom i sigurnijom budućnošću. Nakon više godina provedenih u inostranstvu, u želji da se potpuno adaptira na život u novoj sredini, poželjela je da promijeni svoj identitet i izbriše svoje porijeklo. Neobičan pravni slučaj oko nasljedstva bogate starije žene koja nije imala porodicu će je dovesti ponovo u zemlju svog porijekla – Crnu Goru.

Uloge tumače: Danica Ćurčić, May-Linda Kasumović, Jasna Đuričić, Marko Baćović, Nikša Butijer, Lidija Kordić, Jelena Simić, Momčilo Otašević, Tihana Ćulafić, Mišo Obradović, Izudin Bajrović, Fatmir Spahiu, Simon Shkrelli, Bashkim Alaj i drugi.

Podsjetimo, glavni cilj projekta ,,PONOVO RADI BIOSKOP: Savremeni crnogorski film 2017–2023“ je promocija crnogorske kinematografije, uvezivanje institucija kulture, decentralizacija kulture i razvijanje publike, kao i stvaranje nove baze gledalaca.

Gdje i kada

11. aprila 2024. godine sa početkom u 20 časova, Centar za kulturu Danilovgrad

REZERVIŠITE
Posted in Kalendar događaja