Centar za kulturu Danilovgrad

Projekcija filma U-571

07-05-2024

 

Detalji

Vojska Crne Gore i Centar za obuku u pravcu jačanja međusobne saradnje sa Centrom za kulturu Danilovgrad trodnevnim programom obilježiće Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope.

Povodom toga u Centru za kulturu Danilovgrad biće prikazan film ,,Podmornica U-571″.

Američka posada prerušena u njemačke uniforme mora zauzeti oštećenu njemačku podmornicu. Godina je 1942. Amerika je ušla u rat, ali joj veliki problem u namjeri da pomogne Evropskim saveznicima predstavljaju njemačke snage u Atlantiku. Poručnika Andreva Tajlera muči problem, jer je poručnik Dahlgren spriječio njegovo dugo željeno unapređenje. Ipak, njihov sukob će morati ostati po strani, jer ih komanda šalje u tajnu misiju, gdje im se priključuju obavještajni poručnik Hirš i kapetan marinaca Konan.

Njemačka podmornica U-571 je oštećena i u Atlantiku se mora susresti sa njemačkom podmornicom za snabdijevanje. Američka mornarica je otkrila vrijeme i mjesto susreta i svoju podmornicu S-33 je preuredila da izgleda kao njemačka podmornica, a američka posada u njoj se preobukla u njemačke uniforme. Njihov je zadatak da na prevare zauzmu njemački brod i ukradu „Enigmu“, supertajni kriptografski stroj koji Njemcima omogućava da sa svojim podmornicama komuniciraju bez straha od savezničkog prisluškivanja.

Gdje i kada

10. maj 2024. godine sa početkom u 20 časova, Centar za kulturu Danilovgrad

REZERVIŠITE
Posted in Kalendar događaja