Centar za kulturu Danilovgrad

Projekcija kratkometražnih filmova

01-04-2024

Detalji

Filmski centar Crne Gore, Crnogorska kinoteka i Centar za kulturu Danilovgrad u aprilu mjesecu realizuju projekat “Ponovo radi bioskop: Savremeni crnogorski film 2017-2023”. Ovaj projekat ima za cilj promociju crnogorske kinematografije nastale i sufinansirane od strane Filmskog centra Crne Gore od osnivanja 2017. godine zaključno sa 2023. godinom.

 

18. april u 20h


ORLOVSKO GNIJEZDO (2022, 18 min), režija: Milija Šćepanović

Radnja se odvija u jednom danu, tokom dvadeset i četiri časa, neposredno pred početak NATO intervencije na SR Jugoslaviju, 1999 godine. Film prati priču o odrastanju posljednjeg naraštaja tzv. Petar Pan generacije (milenijalaca) koji će svojevrsnu ozloglašenost, između ostalog, zaraditi zahvaljujući pretjeranoj zavisnosti od moderne tehnologije i brzog načina života.

 


SVE JE IŠLO SIGURNIM TOKOM (2022, 10 min), režija: Anja Jovanović

Glavni likovi filma su u godinama kada čuju poslednji poziv za odlazak iz male sredine, i imaju drugačije izglede u vezi sa napuštanjem porodičnog komfora radi života u drugim gradovima i većim zemljama. I baš u trenutku potpunog mimoilaženja, oni se povezuju i nalaze jedno čudno i neočekivano utočište, iz kojeg sve na trenutak izgleda dobro, lijepo, čak i magično.

 


POSJETA (2020, 20 min), režija: Đorđe Vojvodić

Stefan je student koji živi u Berlinu. Jedan vikend i posjeta njegovih roditelja zauvijek će mu promijeniti život i okrenuti mu cijeli svijet naglavačke.

 


CRNA DAMA (2023, 13 min), režija: Gana Čomagić

Vlasnik pogrebnih usluga “Crna dama” entuzijastično prepoznaje momenat nacionalne krize kao okretanje kola sreće. Ulaže sve napore da odgovori na bezbroj zahtjeva klijenata koji se, naizgled, neprestano množe. Kako radni dan protiče, sa svakim klijentom, dolazi nova moralna osuda.

Gdje i kada

18. aprila 2024. godine sa početkom u 20 časova, Centar za kulturu Danilovgrad

Ulaz slobodan

REZERVIŠITE
Posted in Kalendar događaja