Centar za kulturu Danilovgrad

Renovirana Gradska biblioteka “Mihailo Miho Vuković” u Danilovgradu!

05-04-2022

Gradska biblioteka “Mihailo Miho Vuković” je renovirana. Iz Centra za kulturu Danilovgrad pozvali su građane da posjete lijepi i komforni ambijent renovirane Gradske biblioteke i čitaonice “Mihailo Miho Vuković” koji se nalazi u novim prostorijama sprata Centra za kulturu Danilovgrad.

Gradska biblioteka “Mihailo Miho Vuković” osnovana je 1889. godine kao čitaonica, a od 1963. g. obavlja i bibliotečku djelatnost.
Biblioteka nudi 12 500 publikacija i druge građe. Njeni fondovi i zbirke sadrže legate, stare i rijetke knjige i aktuelne publikacije, domaće i strane, koje predstavljaju osnovu za odvijanje nastavnog i istraživačkog rada. Legat biblioteke posjeduje i 100 knjiga koje su stare 100 i više godina pa se svaka od njih evidentira kao muzejski eksponat.

Naši katalozi i ostali izvori u štampanom obliku omogućavaju lak pristup informacijama za korisnike , od 07 – 15 časova (pauza od 10 – 10:30 časova).

Dužnost bibliotekara je da služi znanju i univerzalnom ljudskom pravu na obrazovanje, nauku i kulturu.

Ne samo knjige i informacije, nego i izložbe knjiga, prezentacije i naše ostale aktivnosti, namijenjene su svima koji su zainteresovani za usluge koje pruža moderna biblioteka i savremen bibliotekar/ka, otvoren za nova znanja i potrebe korisnika.

Među bibliotečkim fondom koji broji preko 12.500 knjiga iz oblasti književnosti, lingvistike, filozofije, ekonomije, prava, istorije, pronađite ono što vas interesuje.

Dođite i učlanite se!

REZERVIŠITE
Posted in BibliotekaTags: