Centar za kulturu Danilovgrad

Revija filmova studenata filmske režije, generacija 2019.

27-06-2024

Detalji

📍četvrtak, 4.jul 2024. godine 🕘21:00h

📍ÀMFITEATAR ISPOD GRADSKOG MOSTA

📍U saradnji sa Fakultetom Dramskih Umjetnosti Cetinje, predstavljamo vam reviju filmova studenata filmske režije, generacija 2019.

📍Nakon projekcije akteri će govoriti o svojim filmovima i izazovima koje nose studije filmske režije.

🎬PISMO ILI GLAVA / Dušan Vojinović / 13 minuta Lara i Nemanja su dvoje mladih radnika u malom gradskom marketu. Jedne večeri njihov šef ih poziva u svoju kancelariju i saopštava im da će zbog epidemije i ekonomskog kolapsa jedno od njih morati ostati bez posla.

🎬 SVE ONO IZMEĐU NAS /Anja Kečalović / 19 minuta Mladi par, Anita i Vedran su jedno drugome prve ljubavi. Radnja filma je smještena tokom prvog i posljednjeg dana njihove veze…

🎬 F63.1 /režija: Stefan Radović/ 20 minuta F 63.1 prati višeg inspektora Marjanovića koji, usljed nemogućnosti svojih mlađih i manje iskusnih kolega da se izbore s problemom, preuzima slučaj povremenih nebitnih požara koji ostavljaju utisak da mogu prerasti u nešto više i tako ugroziti živote.

🎬 SUNCE MAJKINO /Kaća Žarić/ 8 minuta Staša, sa svojim momkom Jovanom, odlazi na 50. rođendan njegove majke Slavice, koju upoznaje prvi put. Znajući da je Jovan sin jedinac, te da je izuzetno vezan za svoju majku i ona za njega, Stašina anksioznost okupira njene misli neposredno pred odlazak…

🎬PAS KOJI SE UPIŠKIO OD SREĆE / Ilija Zeković / 22 minuta Kraj ljeta u malom primorskom gradu. Jakša je momak koji radije bira da ostane u svojim mislima i pusti da se život odvija nesmetano. Sada, kada djevojka u koju je godinama zaljubljen odlazi u inostranstvo, po prvi put osjeća potrebu da se konačno suoči sa realnošću i uzme život u svoje ruke.

🎬ŽUTI / Itana Vukosavljević / 14 minuta Prinudni dostavljač hrane i neostvareni slikar Koča neplaniranim odnošenjem buketa cvijeća povodom rođendana učiteljice likovnog Sare, a njegove prve ljubavi iz klupe, biva suočen sa spoznajom da se ljudima u tridesetim godinama život nije zaustavio, da je promjena i dalje moguća.

Gdje i kada

4. jula  2024. godine sa početkom u 21h, Amfiteatar ispod gradskog mosta

REZERVIŠITE
Posted in Kalendar događaja