Centar za kulturu Danilovgrad

Učenica iz Danilovgrada osvojila drugo mjesto na IX državnoj smotri recitatora

09-06-2024

JU Centar za kulturu Berane, pod pokroviteljstvom   Opštine  Berane,  organizovala je IX državnu smotru recitatora Crne Gore, koja je održana u četvrtak,  6. juna, sa početkom u 13 časova.

U revijalnom dijelu programa nastupili su učenici Škole osnovnog muzičkog obrazovanja iz Berana, učenici OŠ „Donja Ržanica“ odigrali su  pozorišnu  predstavu  „Bašta sljezove boje“, a nastupili su i mališani iz JPU „ Radmila Nedić“. Tokom boravka u Beranama, učesnici IX  Državne smotre recitatora su obišli Spomen – kuću Vojvode Gavra Vukovića.

Na ovoj manifestaciji u Centru za kulturu u Beranama, predstavili su se pobjednici Opštinskih smotri  recitatora iz svih crnogorskih gradova. Učenici osnovnih i srednjih škola su govorili  stihove domaćih i svjetskih pjesnika. Takmičenje se odvijalo u tri uzrastom određene kategorije, a najbolji takmičari bili su i nagrađeni.

Opštinu Danilovgrad  su predstavili učenici koji su osvojili prva mjesta na Opštinskom takmičenju recitatora  u sve tri kategorije  koje je organizovao Centar za kulturu Danilovgrad:

– u mlađoj kategoriji: Lena Ljumović, V razred, OŠ ,,Njegoš”, mantorka Slavica Skendžić;

– u starijoj kategoriji: Tihan Vukićević,  VI razred, OŠ ,,Njegoš”, mentorka Radmila Bezmarević;

– u srednjoškolskoj kategoriji: Jana Mijatović, III razred, Gimnazija ,,Petar I Petrović Njegoš”.

U  mlađoj kategoriji (od I do V razreda) drugo mjesto osvojila je Lena Ljumović, učenica V razred  OŠ ,,Njegoš” iz  Spuža. Njena mentorka je  Slavica Skendžić.

Ova manifestacija njeguje pjesništvo, zajedništvo, literaturu, kulturu govora i umjetničko kazivanje poezije i povezuje mlade  talentovane ljude iz Crne Gore.

REZERVIŠITE
Posted in Novosti iz Centra